1 IUNIE LA ȘCOALA EVRIKA

1 IUNIE LA ȘCOALA EVRIKA: Ce faci când te-ai săturat de toate jocurile și activitățile pe care le face toată lumea?

Născocești altele și inviți și niște prieteni deosebiți și trăzniți pe 1 iunie să vă bucurați de o zi de neiutat.

Ora 11.00 Atelier de colaje din cărțile Arthur cu Cristiana Bucureci

Îi invităm pe pasionații de povești sucite, începători și inițiați, joi, 1 iunie, la două super ateliere de colaje, unde vom decupa, lipi și realiza cele mai frumoase coperte din universul Arthur.

15 personaje Arthur te așteaptă „să le scoți” de pe coperta clasică: Harry Potter, Matilda, Maurizio, Nikki, Pippi Șosețica, Momi, Coraline, Auggie, Crăciunozaurul, Ada, Cotoi cu Pălărioi, Porchiță, Peppa, Babar și Winnie the Pooh.

La atelierul de colaje, copiii vor crea propria copertă de carte cu ajutorul personajelor Arthur menționate anterior. Pentru 1h, copiii vor fi „autori” și vor povesti folosind decupaje din reviste și cărți. Utilizând foarfeci, lipici și hârtie, micuții își vor pune imaginația la treabă pentru a da naștere celor mai ingenioase colaje.

Cine poate participa? Toți copiii peste 6 ani care folosesc cu iscusință foarfeca, lipiciul și hârtia.

Număr de locuri disponibile la atelierul de colaje: 40.

Sesiunea 1 începe la ora 11.00.

Sesiunea 2 începe la ora 13:00.

Cristiana Bucureci este artist de colaje de peste opt ani. A început în propria agenție de publicitate cu colajele digitale și a descoperit universul palpabil și textural al colajelor analog.

De patru ori selecționată să expună la Romanian Design Week, artista prezintă un univers suprarealist cu o viziune restro-futuristă.

O puteți urmări pe instagram.com/cristiana.bucureci.

Ora 15.00 Atelier de astronomie cu Toma Pătrașcu

Alexandru Toma Pătrașcu este fondatorul și directorul Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a științei din România.

După absolvirea Facultății de Electronică a Universității Politehnica din București a urmat programul de masterat în afaceri al The Open University, Marea Britanie, specializându-se ulterior în comunicare.

De peste un deceniu dezvoltă programe educaționale non-formale, de popularizare a științei, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Este membru fondator al Asociației Secular-Umaniste din România (ASUR) și se implică în acțiuni de public advocacy în favoarea respectării caracterului laic al statului.

Din 2011 publică cu regularitate pe platforma Contributors.ro, abordând subiecte legate de educație, politică și știință.

Ora 18.00 Atelier de povești cu scriitoarea Adina Rosetti

Adina Rosetti (n. 1979, Brăila) este scriitoare și jurnalistă. A crescut înconjurată de povești și de cărți, avându-i ca povestitori pe bunicii și părinții ei.

A absolvit o facultate de economie, dar pentru a se apropia de pasiunea ei, scrisul, a făcut apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea București.

A scris articole pentru diverse publicații, printre care Dilema veche și Time Out. A fost patru ani redactor la revista ELLE România.

Debutează în 2010 cu romanul Deadline, urmat în 2015 de volumul de proză scurtă De zece ori pe buze.

A publicat în 2014 cartea pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, cu ilustrații de Cristiana Radu, căreia i-a fost decernat premiul „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret“, în cadrul galei „Cele mai frumoase cărți din România“. Cartea a fost dramatizată de teatrul pentru copii Momolino și se joacă în București.

Amintirile din copilărie o leagă de lumi speciale, care o apropie de starea potrivită pentru a crea literatură: „Stăteam mult singură în grădina bunicilor și îmi plăcea să mă uit la gâze și la cireșe, deși îmi plăcea și să mă joc pe stradă cu alți copii. Intram într-o lume magică, și asta cred că are legătură cu scrisul.“

„Nu am avut niciodată vreun plan să devin scriitoare pentru copii, dar maternitatea mi-a adus pe neașteptate un dar foarte frumos: literatura pentru copii, pe care am redescoperit-o mai întîi ca cititoare de povești cu voce tare, apoi ca inventatoare la ceas de seară, adormindu-mă prima dată pe mine cu poveștile, înaintea copiilor mei.

După prima carte, scrisă inițial ca o joacă și apoi publicată (Domnișoara Poimîine și joaca de-a Timpul), am descoperit că scrisul pentru cei mici e încîntare pură, așa că am de gînd să mă joc în continuare.

De cînd petrec atît de mult timp cu copiii, am ajuns să redescopăr nişte lucruri esenţiale, destul de lăsate la o parte în lumea adulţilor: bucuria, curiozitatea, pofta de joacă. Cu ingredientele astea la îndemînă devine ușor să scrii o poveste pentru copii.

Apoi, mai este o parte foarte frumoasă: ce se întîmplă cu textul după ce l-ai terminat, felul în care prinde viață prin desenele ilustratorului, devenind o carte – un obiect frumos, tridimensional.

De multe ori, descopăr în ilustrații detalii la care nu mă gîndisem, asta și pentru că am avut norocul de a colabora cu niște ilustratori minunați.

Și, în final, întîlnirile cu cititorii, mesajele, observațiile lor uimitoare, întrebările lor pline de haz și curiozitate, din care de multe ori se nasc noi idei și povești.” – Adina Rosetti în ancheta coordonată de Ana-Maria Sandu, apărută în „Dilema veche”, nr. 896, 10 – 16 iunie 2021 – „La început am crezut că e ușor să scrii pentru copii” 

Distribuie:

Contact Înscrieri:

Strada Negustori nr. 1
București 023951
Telefon: +40 725 173 926
Email: contact@scoala-evrika.ro

Programează o vizită: