Despre Școala Gimnazială Evrika

O școală cu sens,
ca în vremurile bune!

De la clasa pregătitoare la clasa a VIII-a

În Școala Evrika sunt studiate toate disciplinele din curriculumul național elaborat de Ministerul Educației Naționale, subsumate unor temetransdisciplinare concepute la nivel de ciclu de învățământ. Școala Evrika oferă un program educațional complet și complex care, pe lângă programa „clasică” predată într-o manieră interactivă, modernă și atractivă, vine cu ateliere diverse care au două roluri: consolidează informațiile deja primite la clasă și canalizează interesul copiilor spre diverse arii de cunoaștere. Suntem partener oficial al Bucharest Science Festival și gazdă a evenimentelor destinate promovării științei în rândul copiilor.

Ce e special la Școala Evrika?

Evoluția copilului, atât în dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, cât și a celor științifice, trebuie să se reflecte printr-o dezvoltare armonioasă, naturală, cu o anumită logică și o adaptare la cerințele prezentului. Și ale viitorului. Una dintre devizele noastre este „fără meditații”, asfel încât punem accent pe pregătirea suplimentară la matematică și limba română, atât în cadrul unor ore de consolidare cu tot colectivul de elevi, cât și individual. Sunt alocate ore atât pentru educația pentru excelență, cât și pentru cea remedială. Niciun copil nu este „lăsat în urmă”.

Toleranță zero pentru bullying

Șocala Evrika nu tolerează nicio formă de bullying sau discriminare, cultivând în același timp valori spirituale și sociale sănătoase în fiecare copil, prin activități și proiecte comune în care acțiunile multi-rol creează conexiuni și prietenii pe termen lung, bazate pe emoții pozitive autentice.

Acordăm o atenție deosebită orelor de consiliere și dezvoltare personală. Învățătorii și profesorii diriginți desfășoară, sub coordonarea consilierului școlar, activități menite să contribuie la o dezvoltare armonioasă a personalității fiecărui copil pentru a inspira empatie, compasiune și acceptarea diversității. Modelul educațional presupune activități comune, din care se creează prietenii și legături profunde între elevi. Suntem ca o familie: învățăm, lucrăm și creștem împreună.

Principiile noastre educaționale

Transdisciplinaritate

Conţinuturile predate/ învăţate/evaluate vor fi subsumate, de către profesorii noștri, unor teme/concepte generale în strânsă legătură cu nevoile şi aşteptările societăţii contemporane

Învățare personalizată

Actul educational se va plia pe nevoile, pasiunile şi înclinaţiile fiecărui copil din şcoala noastră

Digitalizare

Va constitui un instrument indispensabil facilitării procesului de învăţare şi va redefini spaţiul cunoașterii dincolo de sala de clasă

Stare de bine

învăţarea va fi generată într-un climat în care este încurajată stima de sine a elevului şi sunt promovate relaţiile de respect reciproc, empatie și toleranţă

Învățare experiențială

Noţiunile învăţate în școală vor fi completate cu activităţi care să le conecteze cu viaţa de zi cu zi, în contexte cât mai diverse

Evaluare relevantă

Copiii vor fi sprijiniţi să înțeleagă și să-și asume sensul evaluării şi autoevaluării cunoştinţelor şi abilităţilor lor în contexte cât mai diverse

Onestitate şi corectitudine academică

Profesorii şcolii noastre vor asigura cunoașterea regulilor de cercetare în rândul elevilor, promovând originalitatea și onestitatea intelectuală

Mesajul Directorului

După familie, școala e cel mai important univers pentru un copil. În școală crește, învață, experimentează, descoperă emoții și lumi noi. În școală, copiii încep transformarea către adolescenții și tinerii de mâine. Timpul trece repede și noi, la Școala Evrika, vrem să-l folosim just, fără balast, într-un mod cât mai creativ și util cu putință. Astfel încât copiii de la Evrika să învețe după cum sunt construiți – fiecare diferit – și mai puțin după cum vrem noi, profesorii.

Dar educația pe care le-o oferim aici este una solidă. Pentru că se bazează pe o structură de informații esențiale din programă la care adăugăm creativitate, lecții multidisciplinare, ateliere care îi ajută pe copii să descopere universul de „dincolo” de școală și o atenție specială acordată fiecărui copil, astfel încât să uităm de meditații.

Vrem să creăm la Evrika un mediu fără bullying. Poate părea greu, dar nu imposibil. Fiecare copil învață cât de importanți sunt ceilalți colegi, pentru că fac parte dintr-un proiect mai amplu, gândit pe fiecare an în parte.

Școala Evrika mai înseamnă și multă responsabilitate. Experiența noastră ca profesori trebuie să-i îndrume pe copii într-o aventură fără precedent, în care descoperă informații, trăiri, rigurozitate, satisfacții. Ne-am propus să facem asta prin stimularea setei de cunoaștere și învățarea experiențială. Copiii tind să creadă că sunt talentați la orice: noi îi ajutăm să șlefuiască talentele care îi ajută să dea un sens acestui proces meeu în schimbare care este învățarea.

Veniți să ne cunoașteți. Avem profesori de excepție pe care sunt onorat, cu modestie, să-i coordonez. Avem laboratoare moderne și o școală într-o casă de poveste, Casa Negroponte, în inima Bucureștiului. Dar, mai ales, avem pasiune pentru educație și dragoste de copii.

Haideți să construim împreună o școală cu sens!

Marcel Bartic

Am ales să construim un model educațional bazat pe programa românească, din care profesorii noștri extrag acele informații și cunoștințe relevante care contribuie la formarea unei culturi generale solide și oferă un fundament serios pentru pregătirea academică.

Abordare multilingvistică: Oferim un program de studiu intensiv al limbii engleze, certificat de sistemul de examinare Cambridge, pentru care alocăm patru ore de pregătire în programul standard (până în ora 14:00) și două ore suplimentare în programul de după-amiază. Clasele de gimnaziu vor avea inclusă în oferta standard a doua limbă străină (limba franceză sau limba germană, în funcție de opțiuni)

Educație remedială și de performanță: Elevii cu dificultăți sau talente speciale primesc sprijinul necesar pentru a se dezvolta în ritmul lor propriu.

Educație adaptată la tehnologie: Părinții au acces la informații relevante despre progresul elevilor, catalogul electronic și alte resurse educaționale online.

Învățare prin lectură: La Școala Evrika, elevii beneficiază de o bibliotecă bogată și diversificată, adaptată nevoilor educaționale ale copiilor și menită să trezească în ei pasiunea pentru lectură.

Ateliere culturale: Incluse în costul anului școlar – sunt susținute de nume sonore din cultura română și sunt menite să deschidă apetitul copiilor spre zone noi de cunoaștere și/sau să consolideze informațiile primite la clasă.

Activități de voluntariat: Elevii vor susține (în fiecare modul) activități de voluntariat menite să le dezvolte atitudinile civice și antreprenoriale, finalizate cu susținerea unui proiect în care vor descrie etapele activității și vor demonstra abilitățile dobândite.

Autorizații & Acreditări

Școala Gimnazială Evrika este o unitate de învățământ autorizată prin Ordinul de Ministru nr. 5396/16.08.2023

Contact Înscrieri:

Strada Negustori nr. 1
București 023951
Telefon: +40 725 173 926
Email: contact@scoala-evrika.ro

Programează o vizită: